Nyhetssak 3

Siste status for elbil lading

Oppdatering 24.09.2021:

Som alle har sett har det de siste to ukene blitt gravd hos oss og over Elgtråkket til trafostasjonen for å hente mer strøm.
I en e-post mottatt fredag 24.09.2021 fra Ladeklar får vi beskjed om følgende:

Hauge Elektro, som er utførende elektroentreprenør for Ladeklar får levert ladestasjoner i neste uke.

Beboere som har bestilt blir kontaktet av Hauge Elektro for montering av selve ladestasjonen.


Dette er en sak som har tatt mye lenger tid enn noen kunne ha sett for seg.
Hoveddelen av installasjonsprosessen er faktisk gjort, det er blitt gjort mye elektrikerarbeider på parkeringsområdene våre, men vi mangler det viktigste,
nemlig nok strøm. For å få til det må det graves over Elgtråkket for å hente mer strøm fra trafostasjonen på andre siden av veien,
og det er der det hele henger, på gravetillatelse.

Når det skal graves må dette meldes inn som en såkalt K-sak. Det er for at også andre som eventuelt har behov for å legge noe ned i den samme grøften får gjort det samtidig. Vi ser nå at det er merket opp veldig mye oransje streker i nærområdet. Først trodde vi at gravingen endelig skulle begynne.
Så viser det seg at det er installasjon av fibernett det jobbes med, de skal også i den samme grøften vi venter på.
De jobber rundt hele Bjørndal har vi sett, og vi håper de snart er klare, slik at denne gravingen kan starte opp og vi får lagt inn mer strøm.
Den aller største forsinkelsen og søknadsprosessen ble skapt av at Elgtråkket ble asfaltert i fjor sommer.
Normalt er det en sperrefrist på 5 år etter at en vei har blitt asfaltert før man får tillatelse til å grave, dette er heldigvis løst.
Den siste informasjonen vi har fått fra vår leverandør, Ladeklar, er som følger:

"Det er nå godkjent trase med kommunen og graver skal komme i uke 34. Vi regner med at vi da er klare med anlegget innen kort tid etter dette."


Vi er dermed snart ladeklare!
Hvis du syntes dette har tatt langt tid, tenk litt på at dette er en veldig stor sak for vår lille sameie, mange tidligere styrer har jobbet veldig mye med å få løst denne problematikken, dettte har vært en stor sak. Ja, vi også, vi som nå sitter i styret syntes dette har tatt lang tid, vi er glade for at vi snart er i mål!
Vi har løst denne saken, etter vedtak på ekstraordinært årsmøte i oktober 2020, hvor vi valgte å gå for Ladeklar.
Hadde vi ikke gjort det, kan vi love at denne prosessen hadde tatt noen ekstra år, med en styreleder på hjerteavdelingen ett eller annet sted, noen felleskostnader fullstending ute av kontroll, kanskje fellesgjeld på oss alle... Dette blir bra!

Vi er snart Ladeklare!